Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złożenie komputera

HappyDonkey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor: Intel CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 BOX (BX80623I52500K)

Płyta główna: ASRock P67 PRO3 (B3) Intel P67 LGA 1155

Pamięć RAM: Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (GR1333D364L9/4G)

Karta graficzna: Radeon HD6850

Dysk twardy: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX) OEM

Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD (BT-410)

Zasilacz Aerocool AEROPGSSTRIKE-X-500

Nagrywarka: Samsung DVD -/+ R/RW 22x SHS-222BB BLACK

wyjdzie calosc mniej wiecej 2600 zł

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Dokladnie, nie wiem po co wciskacie takie i5 2500k zamiast wrzucenia i5 3450 albo 2400 albo FX 8120 + jakis cooler. Wtedy mozna wrzucic HD7850.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

2xUp już nie chce zaczynać tego ale każdy poleciał i5 w każdym prawie w zestawie a ty jakiś nowy i ty probujesz wciskać jakieś fx 2400 itp wiec nie mów innym cie wciskają 2500k i5 bo ten processor jest jest prawie w każdym zestawie w tym dziale wiec daj spokój. a ja osobiście polecam ten zestaw co dal 2x up ale zasilacz mi coś nie pasuje ;X

up tak samo do ciebie nikt nie wciska tego processora po prostu jest dobry i tyle teraz sami wciskacie te fx itp

Opublikowano

czemu 'wciskanie na sile' ??

przeciez zestaw miesci sie w cenie jaka podal autor

a wszyscy pisza 2500k poniewaz

patrzac na cena/jakosc

lepszego chyba nie znajdziesz jest to bardzo dobry

procek patrzac na cene mozna go jesli sie ma dobra plyte,zasilacz i chlodzenie do procka

spokojnie podkrecic do 4.0 jesli komus 3.3 nie wystarcza

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Tylko co mu po 2500k, jak grafika jest bardzo słaba? HD7850 po o/c(na bmk.pl koleś wyciągnął 7k z hakiem ogólny, a graphic co stock 580 - 6.8k z hakiem) jest zajebista.

Opublikowano

Tylko 7850 jest za około 800 a ta co teraz za 500 masz 300zl zęby mu dać? bo z procka i płyty jak wymienni będzie miał z 50 zl nie powiem ile bo nie znam się na amd i jaki fx + płytę wybrać ale pewnie 50-100 różnicy

up i o jakie ci bmk.pl chodzi prze to jest jakaś wgl inna strona

Opublikowano

Dobra ale nie kłucie się co jest lepsze tylko chce złożyć dobry komputer a wiec jaki polecacie? Ten co podał 487xcz jest dobry?

WmFi82pjemFHcnphbmthX19fZXVuZV9fXzIyNV9fX05VTExfX18zX19fOTBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX19ub25lX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

2xUp już nie chce zaczynać tego ale każdy poleciał i5 w każdym prawie w zestawie a ty jakiś nowy i ty probujesz wciskać jakieś fx 2400 itp wiec nie mów innym cie wciskają 2500k i5 bo ten processor jest jest prawie w każdym zestawie w tym dziale wiec daj spokój. a ja osobiście polecam ten zestaw co dal 2x up ale zasilacz mi coś nie pasuje ;X

up tak samo do ciebie nikt nie wciska tego processora po prostu jest dobry i tyle teraz sami wciskacie te fx itp

Jakiś nowy? Anoizm jest tu już bardzo długi czas, to jest jego drugie konto bo na pierwszym dostał bana za "szkodę dla forum", jest najbardziej ogarnięty w tych sprawach z was wszystkich dzieciaki.

@Topic

Anoizm dobrze mówi lepiej brać FX z wieloma prawdziwymi rdzeniami, teraz jak wyjdzie Win8 to wydajność AMD ma wzrosnąć o 40% (choć i tak nie wierze że uda się o tyle %) więc wielordzeniowość będzie bardzo przydatna i przyszłościowa gdyż gry też mają obsługiwać coraz więcej rdzeni.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Najlepiej i5 bez K, tanią płytę na H61 i dołozyć do grafiki - FX póki co nawet po OC nie dogania i5, a oczekiwanie na W8, żeby mieć nadzieję na lepszą wydajność mija się z celem.

Opublikowano

2x up bez k nie warto nie zrobisz oc <_< a co do autora idź na forumpc.pl tam ci pomogą i w takiej cenie dadzą na pewno i5 2x up i tam to on jest nikim na tym forum w składaniu kompa wiec nie mów ze on taki bardzo bóg jest ...

wieloma prawdziwymi rdzeniami,

wiesz ile tematów było ze nie które rdzenie nie działają ? pff

i tak bierz ten zestaw co podał 487

down nie chu* owe forum bo tam dali mi zestaw i działa bez problemu i tam mu bardziej pomogą niż tutaj i to zależy jacy ludzie sie trafia ;)

Opublikowano

@Up

Tyle że on na takim chujowym forum o komputerach nie pomaga gdyż są tam sami znaffcy.

Ale koniec tego offtopu, coś chcesz pisz na PW a nie tu.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

2x up bez k nie warto nie zrobisz oc <_< a co do autora idź na forumpc.pl tam ci pomogą i w takiej cenie dadzą na pewno i5 2x up i tam to on jest nikim na tym forum w składaniu kompa wiec nie mów ze on taki bardzo bóg jest ...

wiesz ile tematów było ze nie które rdzenie nie działają ? pff

i tak bierz ten zestaw co podał 487

down nie chu* owe forum bo tam dali mi zestaw i działa bez problemu i tam mu bardziej pomogą niż tutaj i to zależy jacy ludzie sie trafia ;)

Coś ci nie pasuję? FX nie ma rdzeni tylko moduły, które się wyłączają jak są nie używane inteligencie.

Opublikowano

@Anoizm

Znowu grasz w smarki? Daruj sobie..

@Up

Tyle że on na takim chujowym forum o komputerach nie pomaga gdyż są tam sami znaffcy.

Racja, bo tam by wyleciał prędzej niż się pojawił za polecanie padła w postaci FX'a.

http://www.morele.net/inventory/info/DOMKUs/

plus zmiana grafiki na

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd7850-2048mb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-975-4800-wer-oc-overclock-gv-r785oc-2gd-462779/

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Opublikowano

@Anoizm

Znowu grasz w smarki? Daruj sobie..

Racja, bo tam by wyleciał prędzej niż się pojawił za polecanie padła w postaci FX'a.

http://www.morele.ne...ry/info/DOMKUs/

plus zmiana grafiki na

http://www.morele.ne...5oc-2gd-462779/

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Ja widziałem twoją pomoc, gdzie każdy po tobie jedzie :O Polecanie GB HD7xxx to samobójstwo, gdzie tutaj królują Asusy i Szafiry. Na Overclocku chciałeś udowodnić, że Mugen 3 to porażka, ale coś ci nie wyszło, twój zestaw konkursowy "biel i czerwień" to jakaś pomyłka i się kłócisz, że 2700k jest wydajniejsze 3770k ^^ Mogę tak jeszcze więcej odkopać na jego temat wystarczy tylko poprosić.

Opublikowano

@up

Na tym forum może i jedzie, fakt. Masa gimbazjum. Jednak na innych forach komputerowych ja trzymam się bardzo dobrze, Ty za swoje rady byś wyleciał góra po dwóch dniach.

Przecież mugen 3 to porażka. Zwykły jest do niczego, ten gamerski chociaż jest cichy ale i tak jest mało wydajny.

Chcesz polecać badziew to polecaj. Ja polecał go nie będę ze względu tylko na to, że poleca go większość dzieciarni tego forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...